bestuur-jacco-schekkerman-1.jpg
09 februari 2021

Beste orofaciaal fysiotherapeuten, zeer gewaardeerde NVOF–leden,

Nu al bijna een jaar hebben wij in onze werkzaamheden te maken met COVID-19.

Ik hoef u niet uit te leggen dat dit grote consequenties heeft voor iedereen in het dagelijks leven. Persoonlijk moet iedereen aanpassingen maken door een opeenstapeling van voorzorgsmaatregelen waarvan de laatste: “de avondklok”.  Maar ook in de praktijk zijn er vele aanpassingen noodzakelijk zoals de triage, PBM, desinfectievoorschriften en de anderhalve meter maatregelen. Het NVOF-bestuur heeft hierdoor ook hele nieuwe taken en betrokkenheid gehad in het afgelopen jaar. Denkt u hierbij vooral aan de voorwaarden tot verantwoord opstarten en opschalen van onze zorg na de stop in maart. Hier zijn vele vergadersessies aan besteed en zijn wij als BI’s zeer goed betrokken door het KNGF-kantoor. Iets wat niet altijd als vanzelfsprekend wordt ervaren door de BI-besturen.

Dit heeft bij sommige BI-besturen geleid tot het steunen van de motie “Henk Jansen” in de ALV van 2020. Als NVOF-bestuur hebben wij deze motie niet gesteund. Ondanks dat wij de emotie en situaties herkennen, vinden wij een dergelijke motie niet bijdragen aan een goede verstandhouding, de belangrijkste voorwaarde tot samenwerking.

Ondertussen zijn alle besturen weer “on-speaking terms” en wordt er door iedereen constructief gewerkt aan het herstellen en verbeteren van de samenwerkingsrelatie. De stemming in de bestuurs-/overlegtafels is positief te noemen. Naar wij verwachten zal dit ook tot positieve ontwikkelingen leiden.

De NVOF is en blijft een vereniging van leden: specialisten in de orofaciale fysiotherapie. Samen is een synoniem van verenigen en wij mogen als NVOF zeer trots zijn op onze vereniging. Trots op onze vereniging betekent ook trots op onszelf, en dat mogen wij echt zijn! De komende periode volgen er een paar hele leuke ontwikkelingen en producten voor u. Deze zijn nu in ontwikkeling of bijna klaar...!

Dus blijft u de nieuwsbrief vooral volgen! En als u leuke feiten of nieuwtjes heeft voor onze vereniging…deel deze dan zeker!!

Goede gezondheid en veel (werk-)plezier gewenst,
mede namens het voltallig bestuur,

Jacco Schekkerman
voorzitter NVOF