ingeborg-kok.jpg
07 juni 2023

Onder de Loep - Ingeborg Kok

Hallo beste collega's, ik ben Ingeborg Kok en woon samen met mijn man, net onder Nijmegen, in het groene Malden. Sinds kort zijn onze kinderen voor studie uit huis. Hierdoor ben ik tegenwoordig ook vaker in Rotterdam en Maastricht te vinden. Ik hou van lekker lunchen met vrienden en familie, lezen, sporten, werk graag in de tuin en zorg voor wat beweging van onze Labradoodle.

Jij en de praktijk?

Momenteel werk ik voor Fysiotherapie Bottendaal. Dit is een praktijk met meerdere specialismen en meerdere locaties te Nijmegen.

Hier werk ik drie dagen met patiënten met orofaciale klachten.

Samen met Carien Beurskens zie ik regelmatig patiënten met aangezichtsverlammingen. Carien is inmiddels met pensioen en vindt het nog leuk om patiënten te zien en ik geniet mee.

Verder werk ik ook voor Kentalis. Ik heb de rol van fysiotherapie geïmplementeerd in hun bestaande behandeltraject voor patiënten met tinnitus.
 

Jij en Orofaciaal?

In 2004 ben ik in Druten gaan werken als manueel therapeut en ben toen door Koen Lindner geïnspireerd in ons specialisme orofaciale fysiotherapie.

Na het behalen van mijn masterdiploma manuele therapie ben ik voor de master OFT geslaagd in 2015. Inmiddels is mijn werkplek Nijmegen geworden onder de vlag: Fysiotherapie Bottendaal.


Jij en de patiënt?

Het werken met de orofaciale patiënt ervaar ik als zeer plezierig en uitdagend. Vooral de complexiteit maakt het interessant. Ik vind het een meerwaarde dat mijn manueel therapeutisch ervaring en kennis goed van pas komen bij deze patiëntgroep.
Tegelijkertijd probeer ik de patiënt kennis te laten maken met zelfregulatie en hoe zij dit kunnen toepassen.
Het blijft wonderlijk dat patiënten in het begin stelligst beweren geen mondgewoontes te hebben en uiteindelijk een aantal weken later dit toch bij zichzelf vaststellen.


Jij en NVOF?

Na het behalen van mijn OFT-master ben ik lid geworden van de NVOF.


Wil jij nog iets kwijt?

Het valt mij op dat cursus aanbieders veelal alleen voor typische OFT-kennis accreditatie aanvragen. Cursussen m.b.t. psychosomatiek, musculoskeletale schouderproblematiek zijn ook van toegevoegde waarde maar hebben meestal geen accreditatie OFT. Zou dit te maken kunnen hebben met de complexiteit van aanvragen voor accreditatie en ons relatief kleine ledenaantal?

Maar…..het relatief kleine ledenaantal nodigt wel uit om na de ALV bij de afterborrel te zijn.


En wie mag de volgende keer onder de loep?

Sophie Gaillarde-Martrille, een fijne collega en vriendin.