tinnitus-banner-klein-congres-2023.jpg
25 september 2023

Tinnitus Congres NVOF

De NVOF organiseert op vrijdag 6 oktober 2023 in samenwerking Adelante Zorggroep een congres over ''tinnitus''. Adelante nodigt ons uit in het Limburgse Hoensbroek waar verschillende sprekers ons zullen bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tinnitus.

 

Adelante is een revalidatiecentrum dat bekend staat om hun aanpak van tinnitusklachten. De tinnitusbehandeling is gericht op het 'hertrainen' van het brein in het waarnemen van het tinnitussignaal. In een grootschalig onderzoek van de Universiteit Maastricht is deze behandeling effectief gebleken in het verminderen van tinnitusklachten en hiermee in het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Dit congres is speciaal voor alle (orofaciaal) fysiotherapeuten die interesse hebben in nieuwste inzichten van behandeling en revalidatie van patiënten met tinnitusklachten. Je zult hierdoor meer verdieping krijgen in de beïnvloedende factoren van tinnitus die je kan gebruiken voor je behandeling. Daarnaast krijg je meer inzicht wanneer je een tinnituspatiënt kunt doorverwijzen naar een audiologisch centrum of interdisciplinair zou kunnen samenwerken.

Gerenommeerde sprekers als dr. Annemarie van der Wal, dr. Rilana Cima, dr. Dyon Scheijen, dr. Saskia Ranson en dr. Sarah Michiels zullen verschillende aspecten van tinnitus behandelen. Zo wordt de State of the art, audiologie en tinnitus (CBT4T) en casuïstiek met betrekking tot somatosensorische tinnitus besproken.

Naast informatieve lezingen zijn er ook interactieve workshops. In deze workshops krijg je de kans om praktische vaardigheden en inzichten te ontwikkelen. 

Hier is het volledige programma te vinden: KNGF 

Je bent van harte uitgenodigd. 

NVOF leden hebben een flinke korting, zij betalen i.p.v. het reguliere tarief van €225,- slechts €100,-.

Aanmelden: Evenement details · Mijn KNGF