06 oktober 2022

Webinar Tinnitus

Op donderdag 6 oktober 2022 organiseert de NVOF een webinar Tinnitus vanuit het perspectief van de fysiotherapeut en de audioloog. Het is een online lezing met vier sprekers waarin onder andere de state of the art evidence van tinnitus wordt besproken, de effectiviteit van orofaciale fysiotherapie bij patiënten met tinnitus en het behandeltraject van de audioloog.

Programma

 

14:50 uur 

Inloggen 

15:00 uur

Start

15:05 uur

State of the art 

15:45 uur

Vragen en pauze 

16:00 uur 

Diagnostiek bij tinnitus

16:30 uur

Vragen en pauze 

16:45 uur

Behandeling van patiënten met somatische tinnitus

17:15 uur

Vragen en pauze

17:30 uur

Indicatie en behandeltraject bij de audioloog

18:15 uur

Vragen en pauze

18:30 uur

Afsluiting

   
   

Sprekers:

De definitieve sprekers op de online lezing nog even in het kort:
Sarah Michiels: Fysio- en manueel therapeut en in 2015 gepromoveerd op cervicaal gerelateerde tinnitus op de Universiteit in Antwerpen. Prof. Dr. Sarah Michiels is momenteel werkzaam op de Universiteit van Hasselt en doet hier veel onderzoek naar de diagnostiek bij somatische tinnitus. Haar lezing zal dan ook gaan over ‘diagnostiek bij tinnitus’.
Annemarie van der Wal: Orofaciaal fysio- en manueel therapeut en gepromoveerd op TMD gerelateerde somatische tinnitus. Dr. Annemarie van der Wal is momenteel onder andere werkzaam op Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en in de eerstelijns praktijk waar ze veel tinnitus patiënten ziet. Haar lezing zal gaan over de behandeling van patiënten met somatische tinnitus.
Emile de Kleine: Klinisch fysicus met als aandachtsgebied audiologie. Dr. ir. Emile de Kleine is lid van het behandelteam op KNO op het UMCG en is expert op het gebied van tinnitus. Zijn lezing gaat over de indicatie van het doorverwijzen naar een audioloog en het behandeltraject van de tinnituspatiënt bij de audioloog.

Dr. Emilie Cardon: Emilie Cardon neemt de lezing van Prof. Dr. Annick Gilles over. Ze is biomedisch wetenschapper en post- doctoraal onderzoeker en heeft inmiddels al de nodige publicaties omtrent tinnitus op haar naam. Ze draait al jaren mee in het onderzoekteam van Prof. Dr. Gilles. Emilie zal een “state of the art” geven op het gebied van tinnitus.

Praktische informatie

Aantal deelnemers: min. 30, max. 250

Accreditatie 

Er wordt accreditatie aangevraagd voor het register Algemeen- en Orofaciaal fysiotherapeut en Manueeltherapeut.

Kosten:

  • NVOF leden betalen € 30,00 evenals de studentleden en audiologen
  • KNGF leden betalen € 40,00
  • KNGF meedoen leden en niet leden betalen € 65,00
  • Hierbij gelden de betalingsvoorwaarden van het KNGF.

Ben je nog niet aangemeld bij het KNGF, dan kun je een account aanmaken en je aanmelden.

Ben je audioloog meld je dan aan en kies dan bij betaling voor de optie 'op rekening' en rond je aanmelding af. Stuur daarna een email naar [email protected] waarin je je relatienummer en naam doorgeeft met de vermelding dat je audioloog bent. Het te betalen bedrag wordt dan aangepast naar € 30,00.

Deelnemen kun je met de link voor een Microsoft Online Teams vergadering. Deze wordt je, na aanmelding, 2 dagen voorafgaand toegestuurd.