msg-symposium-immunologie.png
13 maart 2024

MSG symposium: ‘Invloed van immunologie op pijn, beweging en gedrag

Op vrijdag 5 april a.s. ontmoeten we je graag op het MSG Science Netwerk Fysiotherapie Symposium, met als thema: INVLOED VAN IMMUNOLOGIE OP PIJN, BEWEGING EN GEDRAG. EEN MISSING LINK?

Op dit symposium worden onderzoek en innovaties besproken op het gebied van immunologie met betrekking tot pijn, beweging en gedrag.

Recent onderzoek geeft het belang aan van de relatie tussen immunologie, het bewegingsapparaat en gedrag. Op dit MSG symposium zal prof. Jo Nijs de (on)mogelijkheden bespreken, welke therapeutisch aangrijpingspunten er zijn op basis van psycho-neuro-immunologisch onderzoek. Dr. Femke Lamers zal daarna een presentatie geven over de relatie tussen depressie en het immuunsysteem.

Na de pauze waarin je de posters kunt bezichtigen zal Ivo Lutke Schipholt, MSc ingaan op systemische inflammatie, waarbij recente resultaten van een RCT over de werkingsmechanismen van gewrichtsmobilisatie/manipulatie worden besproken. In de afsluitende presentatie zal dr. Rob Wust je meer vertellen over de relatie tussen bewegen en het immuunsysteem in het bijzonder bij long-COVID patiënten. Stof genoeg om dit onderwerp vanuit verschillende disciplines te belichten en een discussie daarover te hebben.


Locatie: Auditorium, Vrije Universiteit Amsterdam

Datum: 5 april 2024

Meer informatie en aanmelding: klik hier: MSG Science Netwerk - MSG Symposium 2024 'Invloed van immunologie op pijn, beweging en gedrag' (msg-sciencenetwerk.nl)


Nog geen lid van het MSG science netwerk fysiotherapie?
Meldt je dan hier aan! MSG Science Netwerk - Aanmelden als lid MSG science Netwerk (msg-sciencenetwerk.nl)