msg-klein-2.png
05 april 2024

MSG Symposium 'Invloed van immunologie op pijn, beweging en gedrag'

MSG Symposium 2024: 'Invloed van immunologie op pijn, beweging en gedrag: een missing link?' vindt plaats op vrijdag 5 april 2024.

Op dit MSG symposium zal prof. Jo Nijs de (on)mogelijkheden bespreken welke therapeutisch aangrijpingspunten er zijn op basis van psycho-neuro-­immuno­logisch onderzoek.
Dr. Femke Lamers zal daarna een presentatie geven over de relatie tussen depressie en het immuunsysteem.
Na de pauze waarin u naast een drankje en broodje ook de posters kunt bezichtigen zal Ivo Lutke Schipholt, MSc ingaan op systemische inflammatie, waarbij recente resultaten van een RCT over de werkingsmechanismen van gewrichtsmobilisatie/manipulatie worden besproken. Verder zal hij ingaan op de zenuwmobilisatie: hebben zij een effect op neuroinflammatie bij compressie neuropathieën. Recente resultaten waarbij PET-CT wordt gebruikt zullen worden besproken.
In de afsluitende presentatie zal dr. Rob Wust u meer vertellen over de relatie tussen bewegen en het immuunsysteem in het bijzonder bij long-COVID patiënten.
Stof genoeg om dit onderwerp vanuit verschillende disciplines te belichten en een discussie daarover te hebben.

We sluiten daarom af met een paneldiscussie met alle sprekers.

Meer informatie, programma en aanmelding: klik hier

Call for posters: Wil je een poster presenteren op het MSG Symposium over je onderzoek meld je dan aan bij de posterjury: [email protected]

Accreditatie wordt aangevraagd.