19 juni 2023

5 redenen om lid te worden

Waarom zou je als orofaciaal fysiotherapeut lid worden van de NVOF?

5 Redenen om lid te worden van de NVOF:

 

 1. Belangenbehartiging
  De NVOF vertegenwoordigt de belangen van orofaciale fysiotherapeuten bij belangrijke besluitvormingsprocessen en beleidskwesties en bij instanties, zoals het KNGF, zorgverzekeraars en overheid. Ze pleiten voor betere erkenning, arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en professionele ontwikkeling.  Door ons te verenigen hebben we als orofaciale fysiotherapeuten een gezamenlijke stem en kunnen we invloed uitoefenen op het beleid dat van invloed is op de orofaciale fysiotherapie.
   
 2. Professioneel netwerk
  De NVOF biedt een platform voor orofaciale fysiotherapeuten om elkaar te ontmoeten, Kennis en ervaringen uit te wisselen en samen te werken. Het professionele netwerk dat door de vereniging wordt geboden, kan leiden tot waardevolle contacten, intercollegiale consultatie en mogelijkheden voor samenwerking bij complexe casussen en nieuwe carrièrekansen. Ook begint voor veel verwijzers de zoektocht naar een orofaciaal fysiotherapeut vaak op de NVOF website.
   
 3. Professionele ontwikkeling
  De NVOF organiseert regelmatig webinars, symposia en bijscholingsactiviteiten met korting voor haar leden. Deze evenementen bieden gelegenheid om nieuwe behandeltechnieken te leren, inzichten te delen en op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen in de orofaciale fysiotherapie. Door toegang te hebben tot hoogwaardige opleidingsmogelijkheden kunnen leden hun kennis en vaardigheden voortdurend verbeteren en up-to-date blijven met de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.
   
 4. Kwaliteitsborging
  De NVOF participeert in de ontwikkeling van beroepsstandaarden en richtlijnen die belangrijk zijn voor de uitoefening van ons vakgebied. De NVOF stelt eisen aan en erkent opleidingen die toegang geven tot het register orofaciale fysiotherapie. Door lid te zijn van de NVOF draag je als orofaciale fysiotherapeut bij aan het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van de zorg die we leveren.
   
 5. Wetenschappelijke ondersteuning
  De NVOF stimuleert en ondersteunt wetenschappelijk onderzoek op het gebied van orofaciale fysiotherapie. Ze bieden toegang tot wetenschappelijke publicaties, onderzoeksresultaten en richtlijnen die het evidence-based werken bevorderen. Dit stelt leden in staat om hun behandelingen te baseren op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.