renske-2.jpg
03 november 2022

Renske van Hooijdonk

Renske van Hooijdonk, algemeen lid, stelt zich voor. Tijdens mijn afstudeerstage van de bacheloropleiding kwam ik in aanraking met orofaciale fysiotherapie. Ik vond het meteen een erg interessant specialisme. Onder andere de snelheid waarmee patiënten geholpen waren en de waardering voor begrip van hun klachten vond ik erg leuk en dit gaf mij veel voldoening.

Na een paar jaar praktijkervaring ben ik begonnen met de opleiding Master Musculoskeletale Revalidatie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en sinds oktober 2018 mag ik mij officieel orofaciaal fysiotherapeut noemen. Sindsdien ben ik ook lid van het NVOF, enerzijds om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vak en anderzijds om in contact te blijven met collega orofaciaal fysiotherapeuten.

Portefeuille ‘scholing en kwaliteit’

Sinds november 2020 beheer ik de portefeuille ‘scholing en kwaliteit’. Omdat ik zelf vrij recent ben afgestudeerd aan de HAN heb ik veel ideeën waar de vereniging en opleiding elkaar meer zouden kunnen versterken. Daarnaast wil ik ook aan de slag met de kwaliteit en hoeveelheid scholingsaanbod na de opleiding zodat het voor elke orofaciaal fysiotherapeut mogelijk is om je te blijven verdiepen en specialiseren.